Dolazi novi Peugeot 308, a s njim i karavan

Poznat je termin premijere nove 308-ice. Kao što je poznato Peugeot će 18. ožujka premijerno predstaviti novu generaciju modela 308. Osim novog loga model preuzima i novi dizajnerski izraz predstavljen modelom 508 te naknadno izbrušen kroz 208, ali i crossovere počevši od 2008.

Ruski Kolesa.ru sada pokazuje što konkretno treba očekivati. Nema sumnje, novi 308 će biti osjetno atraktivniji od prethodnika, koji je bio dosta konzervativan u svojim nastojanjima da se približi premium segmentu. Rusi sada otkrivaju i karavan, a koji će poput 508-ice nekima biti čak i zanimljivija opcija. Posebno straga gdje tanka horizontalna svjetla otvaraju potpuno novi dojam automobila.

Novi 308 će po svemu sudeći biti postavljen na unaprijeđenu EMP2 platformu. Trenutne informacije idu u smjeru toga da će svi motori biti u određenoj dozi elektrificirani, a na vrhu bi se trebao naći plug-in hibrid s maksimalnih 225 KS.

Podsjetimo, još uvijek nije sigurno kako će karavan i biti predstavljen 18. ožujka, kao i kada će biti predstavljena crossover izvedba po uzoru na Fordov Focus Active, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Kolesa.ru)