Zastupnik PDA nije došao na sjednicu Skupštine PK: Za Dom naroda izabran kandidat SDA

Jutros u 9 sati nastavljena je konstituirajuća sjednica Skupštine Posavskog kantona s jednom točkom dnevnog reda, a to je izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Zastupnici iz reda srpskog i hrvatskog naroda imali su po jednu listu, dok su za izbor delegata iz bošnjačkog naroda bile dvije liste.

Uz jedan nevažeći listić, a s najviše glasova za hrvatskog izaslanika izabran je Ilija Ilić iz HDZ-a BiH, dok je s jednim glasom iz srpskog naroda izabrana Svetlana Kamenjaš, također iz HDZ-a BiH.

Lista SDA predvođena Mehmedom Memiševićem dobila je 3 glasa, a lista predvođena Emirom Beširevićem iz stranke Nezavisni-Neovisni dobila je 2 glasa. Sve oči su bile uprte u izbor bošnjačkog delegata jer SDA ima 3 zastupnika, a po jednog zastupnika imaju Neovisni-Nezavisni, SDP i PDA pa se pretpostavljalo da će obje bošnjačke liste imati podjednak broj glasova, međutim zastupnik Mujo Puzić iz PDA zbog kako je navedeno, zdravstvenih razloga, nije prisustvovao sjednici, čime nije došlo do ždrijebanja nego je Memišević iz SDA izabran u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

„Ono što mogu kazati da su time otklonjene sve špekulacije koje su ovih dana preko društvenih mreža objavljivane, kako zastupnici HDZ-a neće nazočiti konstituirajućoj sjednici Skupštine Posavskog kantona, što smo demantirali ovim načinom izbora“, kazao je Blaž Župarić, predsjednik Skupštine Posavskog kantona.

(TIP/Izvor: federalna.ba/Matias Zečević)