Elvir Bijedić inicirao da se svi klubovi koji dobijaju sredstva iz Budžeta Grada Tuzle obavežu na jednogodišnje, detaljnije preglede svih svojih sportista

Na sjednici Gradskog vijeća Tuzle vijećnik SDP-a Elvir Bijedić uputio je inicijativu prema Službi za kulturu, sport, mlade i socijalnu zaštitu u kojoj se inicira da se svi klubovi koji dobijaju sredstva iz Budžeta Grada Tuzle obavežu na jednogodišnje, detaljnije preglede svih svojih sportista koji su u trenažnom procesu i takmičarskom ciklusu u bilo kojem uzrastu.

˝Ovo je, ustvari, urgencija na već ranije upućenu inicijativu za temeljite sistematske preglede koji bi obuhvatali laboratorijske nalaze, EKG, spirometriju, ultrazvuk srca i abdomena, te ergometriju. Imajući u vidu činjenicu da se komplikacije zdravstvenog stanja sportista sve češće, nažalost, tragično završavaju, mišljenja sam da bi ovakav vid kvalitetnog sistematskog pregleda morao biti neizostavan dio praćenja zdravstvenog stanja sportista koji bi išao u prilog prevenciji oboljenja i iznenadnih smrti na sportskim terenima˝, kazao je Bijedić i dodao: ˝ Smatram da bi se i na višim nivoima vlasti morale preduzeti adekvatne mjere koje tretiraju zdravstvenu zaštitu sportista i da budu jedan od prioriteta u zakonima koji regulišu oblast sporta˝.

(TIP)

Komentar

  • Samo Bosna says:

    kada uhljebi budu plaćali treninge, putovanja i sve dr. troškove (kotizacije, grijanje, čišćenja klubova i sl.) koje roditelji plaćaju sportistima, neka se jave..do tada..odjebaus u skokovima uhljebi

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.