KO SDP Tuzla: ‘Glas za DF i SD je glas za SDA’

KO SDP Tuzla poziva građane Tuzlanskog kantona da svoj glas 2.oktobra poklone SDP-u kao jedinoj socijaldemokratskoj opciji i partiji  ljevice  koja je garant multientičke, sekularne i građanske države.

˝Dužni smo upozoriti građane da posebno budu oprezni i da ne nasjedaju na političke spinove koji dolaze od „zelene ljevice“- Demokratske fronte i Socijaldemokrata BiH, koji su sateliti SDA.Demokratska fronta (DF) i Socijaldemokrati (SD) su u Tuzlanskom kantonu, Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini u vlasti sa SDA i pod direktnom kontrolom lokalnog moćnika SDA, „Hodže“ iz Živinica, koji je finansirao kampanju ovih stranaka i po čijim instrukcijama rade zastupnici i ministri iz „zelene ljevice“.Glas za DF i SD na izborima 2.oktobra je glas za SDA i podrška nastavku politike u korist pojedinaca i interesnih grupa˝, saopštili su iz SDP-a.

Kako su istakli, građani TK se trebaju zapitati: da li su se predstavnici DF-a i SD-a i kada  suprostavili lošoj politici i iavno ukazali na brojne političke propuste SDA? Da li su se predstavnici ovih stranaka nekada oglasili protiv nabavke neupotrebljivih respiratora, propale revizije tužbe protiv Srbije za genocid u BiH, da li su bili protiv povećanja primanja u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, da li su bili za ukidanje akciza za gorivo i visokih poreza na hranu i lijekove, da li su podržali rudare koji su na protestima tražili svoja prava, da li se „zelena ljevica“, suprostavila prodaji uglja Srbiji, dok istovremeno građani Tuzlanskog kantona u grejnu sezonu ulaze bez ogrjeva?

˝Pitanja je mnogo, ali je odgovor jedan: ne smiju i neće se izjasniti po bilo kojem pitanju koje je u suprotnosti sa interesima SDA.Uvjereni smo, a za takve tvrdnje imamo i mnogo dokaza, da DF i SD ne odražavaju volju građana socijaldemokratske orjentacije od kojih traže glasove. Deklarativno i populistički se predstavljaju kao „ljevica“, a u stvarnosti su podrška politici SDA i njenih partnera u vlasti – SNSD-a i HDZ-a. Imamo pouzdane informacije da su DF i SD već dogovorili koaliciju sa SDA nakon izbora u Tuzalanskom kantonu, ali i na višim nivoima vlasti. Nadamo se da će im propasti takav plan i da neće imati dovoljno snage i izbornog potencijala da ostvare te svoje namjere.  Zbog toga je jako važno da građani Tuzlanskog kantona, ali i ostalih dijelova Federacije BiH i Bosne i Hercegovine, prepoznaju i na izborima 2.oktobra kazne „zelenu ljevicu“ (DF i SD) koja je, kao dio vlasti, odgovorna za katastrofalno stanje u bosanskohercegovačkom društvu˝, navode iz ove stranke.

SDP BiH, kao jedina multietnička i prograđanska politička organizacija, socijaldemokratske i  lijeve programske orjentacije u BiH, će ostati dosljedna u izgradnji otvorenog bosanskohercegovačkog društva na osnovnim vrijednostima evropske socijaldemokratije-slobode, jednakosti, pravde i solidarnosti.

(TIP/Plaćeno oglašavanje)