Video/Foto: Podignuta zastava BiH na jarbol na brdu „Hrastik“ iznad Banovića

Svečanim podizanjem zastave Bosne i Hercegovine na jarbol, na brdu „Hrastik“ iznad Banovića završen je projekat “Uljepšajmo panoramu grada”. Jarbol sa zastavom BiH projekat je Udruženja Ratnih vojnih invalida-amputiraca Banovići i isti je podržan od Općine, Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i brojnih drugih donatora.

Državna zastava na jarbolu iznad Banovića poklon je gradu i podsjetnik na sve one koji su dali svoje živote, dijelove tijela ili se borili za slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, kazao je Nedžad Handalić, predsjednik URVI-Amputiraca Banovići. Sam čin njenog podizanja uvršten je u zvanični program obilježavanja Dana općine Banovići, dana kada je teritorija Banovića oslobođena od agresora 1995.godine.

Općinski načelnik dr. Bego Gutić istakao je da Banovići na ovaj način pokazuju svoju ljubav prema Bosni i Hercegovini i važno je da se u ovo turbulentno vrijeme, u kojem neki osporavaju našu državu, iz svih dijelova pošalje poruka o ljubavi prema domovini. Prema riječima ministrice za boračka pitanja u Vladi TK Senade Dizdarević, državna zastava  u svakom gradu malo je za ljepotu i očuvanje ove naše zemlje.

Prije svečanog podizanja zastave BiH na jarbol na brdu „Hrastik“ iznad Banovića u zgradi općine upriličen je prijem za ratne komandate 119. Mbbr. Banovići i predstavnike boračkih udruženja, položeno je cvijeće na Centralno spomen obilježje općine Banovići, a doprinos manifestaciji dali su i osnovci osnovnih škola Banovići i Grivice.

(TIP)

Komentar

  • cesta says:

    daj nam cesta,para žena i pića i bijesnih auta, a ovo predaj patriotima

Komentari su zatvoreni.