Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla Marko Maksimović nakon poraza od Sarajeva zadovoljan nastupom svoje ekipe

Fudbaleri Slobode odigrali su utakmicu 1. kola Wwin lige BiH protiv FK Sarajevo koja je završena pobjedom domaćeg tima rezultatom 3:1. Crveno-crni su došli do vodstva u 21. minuti utakmice preko Husejinovića, a domaći su izjednačili u posljednim trenucima nadoknade prvog poluvremena.

Šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Marko Maksimović u konačnici je zadovoljan nastupom svoje ekipe.

-Što se tiče naše ekipe, možemo biti zadovoljni. Mogu da budem zadovoljan prvim poluvremenom i stvarima koje smo uradili u tom dijelu igre. Definitivno stvari koje su se desile u drugom poluvremenu su nešto na čemu moramo raditi kako bi promijenili. Da smo zadržali prednost od 1:0, možda bi, ponavljam možda bi utakmica otišla u nekom drugom pravcu, a ovako u ovom momentu Sarajevo je bolje i zasluženo su pobijedili i ja im čestitam na tome.

Utakmica protiv Sarajeva Maksimoviću je dala uvid u stvari na kojima ekipa treba raditi u narednom periodu.

-Bilo teško igrati protiv Sarajeva u prvom kolu. Iza njih su četiri jake takmičarske utakmice, tako da je bilo jako teško suprostaviti se ekipi koja je pripreme igrala sa Šahtarom. To je ekipa koja će se s Borcem i Zrinjskim boriti za sami vrh. Međutim, mi smo znali gdje dolazimo. Imamo dosta stvari kojim se trebamo baviti u nastavku. Mi možemo biti zadovoljni, ova utakmica nam je ponudila dosta dobrih stvari, a također nam je otkrila stvari koje ne radimo kako treba i na čemu moramo raditi, izjavio je Marko Maksimović nakon utakmice.

Utakmicu na Koševu obilježile su VAR intervencije nakon kojih su dosuđena dva kaznena udarca.

-VAR će unaprijediti naš fubal. Ne bi bio penal za Slobodu, a ne bi bio ni penal za Sarajevo da nije bilo VAR-a. Ako je penal, neka se svira penal. To su odluke koje će sigurno unaprijediti naš fudbal smatra Maksimović.

(TIP)