Larisa Cerić u repasažu na OI u borbi za bronzu

Reprezentativka BiH u džudou Larisa Cerić izgubila je borbu od svoje suparnice Francuskinje Roman Diko u četvrtfinalu u kategoriji +78 kilograma.

Cerić, koja je 26. na svjetskoj rang, je na ovaj način osigurala repasaž i boriće se za bronzu. Ona će se za bronzu u repasažu boriti sa džudistkinjom iz Koreje. Naredna borba na programu je od 16 časova.

Podsjetimo, Larisa Cerić je prvo ostvarila pobjedu protiv džudistkinje sa Novog Zelanda.

Nakon toga uslijedila je borba u okviru druge runde protiv Portugalke Rošel Nunjes, a i u tom meču je kao pobjednica izašla Larisa Cerić.

Treća protivnica Larise Cerić bila je Roman Diko iz Francuske, koja je najbolja na svijetu u ovom trenutku i koja je na kraju savladala Larisu Cerić.

Večeras nastupa i bh reprezentativac Mesud Pezer u atletskoj disciplini bacanje kugle u kvalifikacionoj grupi A, koja je na rasporedu od 20:10 sati. Ukoliko izbori plasman u finale, za medalju će se boriti 3. avgusta od 19:35 sati (BHT1).

Od bh. sportista, na Olimpijadi u Parizu do sada su nastupili plivač Jovan Lekić u disciplini 400 metara slobodno, koji je u kvalifikacijama postigao 30. vrijeme, Lana Pudar nije uspjela da izbori finale u disciplinama 100m i 200m delfin, dok je džudistkinja Aleksandra Samardžić zaustavljena u drugom kolu takmičenja u kategoriji do 70 kilograma.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)