Evo što biste mogli iskusiti ako uzimate dodatke protiv starenja nakon 50. godine

Dodaci protiv starenja danas su iznimno popularni, osobito među populacijom starijom od 50 godina. Ovakvi dodaci reklamiraju se kao proizvodi koji usporavaju proces starenja i unose više vitalnosti u život.

Iako je nemoguće pronaći dodatak koji će sredovječnu osobu učiniti poletnom poput srednjoškolca, možda ćete iskusiti neke pozitivne strane. Ako se nakon 50. odlučite posegnuti za ovakvim proizvodima, evo nekih stvari koje biste mogli doživjeti.

Koža bi vam mogla izgledati zdravije

Dodaci protiv starenja sadrže kolagen, vitamin C i mnoge druge sastojke koji utječu na izgled kože. Unos kolagena povezan je s poboljšanom elastičnošću i hidratacijom kože. Uz poduzimanje drugih mjera protiv starenja, kao što su nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom i ispijanje vode, određeni dodaci protiv starenja doista bi ljudima mogli pomoći da izgledaju mlađe.

Mogli biste iskusiti manje upalnih stanja

Dodaci protiv starenja prepuni su i protuupalnih sastojaka poput kurkumina, ECCG-a i ribljeg ulja. Iako smanjenje upale nije krajnji cilj uzimanja ovakvih dodataka, vaše tijelo moglo bi biti zahvalno što će to doživjeti. Upala kod starijih osoba povezana je s povećanom vjerojatnošću mnogih negativnih nuspojava, uključujući povećani rizik od rane smrti.

Možda ćete imati zdravije zglobove

Ako patite od osteoartritisa, uslijed uzimanja dodataka protiv starenja, može se pojaviti manje boli u zglobovima.

Možda ćete imati bolje pamćenje

Kako starimo, možemo postati zaboravni. U dodacima protiv starenja nalaze se koenzim Q10, vitamin E i omega-3 masne kiseline, a sve navedeno pomaže u očuvanju zdravlja mozga.

Možete iskusiti neugodu u abdomenu

Naravno, uzimanje suplemenata ima i neke potencijalne nedostatke. Kod nekih ljudi, osobito ako se uzimaju natašte, mogu se javiti trbušne tegobe poput mučnine i boli.

Kad uzimate dodatak protiv starenja, najbolje je provjeriti je li u skladu s vašim zdravstvenim stanjem, odnosno posavjetovati se prethodno s liječnikom, piše Index.hr.

(TIP/Foto: 123RF)