Foto: U Tuzli uskoro počinje izgradnja još jednog kružnog toka

U Gradskoj upravi Tuzla danas je upriličeno potpisivanje ugovora o izvođenju radova na dva značajna projekta rekonstrukciji putne i komunalne infrastrukture kružnog toka na raskrsnici Slatina sa SE Sarajka Živinice, te sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže sa JKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. te ugovor za sanaciju puta u ulici Ismeta Mujezinovića, u prvoj fazi, s firmom Cestotehnik doo Tuzla.

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić naglašavajući važnost ovih projekata, kazao je: “Danas smo potpisali dva ugovora od kojih je jedan od krucijalnog značaja za unapređenje kvalitete saobraćaja na području grada Tuzle, posebno na sjevernoj saobraćajnici. Ugovor o izgradnji kružnog toka “Soda – So” na Slatini potpisali smo nakon okončane tenderske procedure. Ovaj projekat vrijedan 1.4 miliona KM podrazumijeva ne samo izgradnju kružnog toka, već i izmještanje kompletne infrastrukture ispod raskrsnice, uključujući vodovodnu, kanalizacijsku i mrežu centralnog grijanja, kako bismo spriječili eventualne probleme nakon završetka radova.”

Gradonačelnik Lugavić je najavio da će izvođači započeti radove sredinom oktobra, a rok za završetak izgradnje kružnog toka iznosi 120 dana. Drugi projekat, sanacija ceste u naselju Sjenjak, obuhvata dužinu od 440 metara s rokom izvršenja od 90 dana, a radovi će također započeti sredinom oktobra.

Također, gradonačelnik je apelovao na građane za strpljenje, naglašavajući potrebu za preusmjeravanjem saobraćaja tokom izvođenja radova. “Već smo pokazali da možemo kvalitetno realizovati ovakve projekte, kao što je to bio slučaj s kružnim tokom “Crveni 7″. Uvjeren sam da će naši projektanti i Služba za komunalne poslove na odgovarajući način organizovati izmijenjeni režim saobraćaja na Slatini, kako bi radovi bili završeni u predviđenom roku i u propisanoj kvaliteti, na zadovoljstvo svih građana, a posebno onih koji žive u tom području,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Izvođači radova izabrani su nakon provedenog tenderskog postupka od strane Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica.

(TIP)

2 komentara

  • Hame says:

    “Već smo pokazali da možemo kvalitetno realizovati ovakve projekte, kao što je to bio slučaj s kružnim tokom “Crveni 7″….jesi li ti vidio fušeraj na Crveni 7, očigledno da si zažmirio izvođačima radova, sa kojima često sijeliš po tuzlanskim restoranima.

  • Enes Kozica says:

    Super,valjda nekad dođe na red i ulica dr.Fuada Idrizbegovića u selu Slavinovići. To je inače prvi asfaltni put u Slavinovićima star preko 40 godina,a nema ko ga nije rovio od vodovoda,pošte…

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.