Bh. košarkaši putuju u Beograd, u utorak meč protiv Srbije

Košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine danas će otputovati u Beograd gdje će sutra od 20 sati igrati prijateljski meč protiv Srbije. Utakmica u „Štark Areni“ je zatvorena za javnost.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se sprema za nastup na olimpijskim pretkvalifikacijama, obavila je dio priprema na Vlašiću.

Selektor Adis Bećiragić na raspolaganju ima sljedeće igrače: Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno.

Nakon utakmice sa Srbijom slijedi dio priprema u Trebinju, gdje će se nacionalnom timu priključiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić. U hercegovačkom gradu planirane su dvije utakmice sa ekipom Obale Slonovače (također zatvorene za javnost).

Potom se Zmajevi vraćaju u Sarajevo, da bi 11. augusta otputovali u Poljsku na pretkvalifikacijski turnir, koje su na rasporedu od 12. do 20. augusta.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

(TIP/Izvor: Fena)

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…