Sloboda ostvarila pobjedu u prijateljskom susretu sa ekipom Rahića

Uzbudljiva prijateljska utakmica odigrana je između Fudbalskog kluba “Sloboda” i ekipe Rahića u okviru turnira “Jedanaest heroja, nogometnih asova Doboj Istoka”.

Pored zahtjevnog vremena, Sloboda je dominirala terenom tokom cijele utakmice, držeći loptu u svom posjedu i stvarajući prilike pred golom protivnika. Njihova kolektivna igra bila je vidljiva kroz cijeli susret, a to je rezultiralo zasluženom pobjedom.

Golijada je započela kad je Lelić pogodio mrežu ekipe Rahića u 19. minuti. Bez predaha, ekipa iz Tuzle nastavila je pritisak, što je rezultiralo još jednim lijepim pogotkom, ovog puta Delića. Tokom prvog poluvremena, Mehmedović je još jednom dokazao svoje vještine i smanjio je rezultat na 2 – 1. Gol je postigao iz slobodnog udarca. Ekipa, Rahića, nije se predavala, iako su rijetki bili njihovi napadi na gol.

Uz strijelce, drugi igrači  Slobode su se istaknuli svojim vještinama i odlučnošću. Kalesić, Vazda, Mućaj, Mujić i Beganović stvarali su prilike pred golom protivnika, ali nažalost, lopta nije pronašla put do mreže. Utakmica je bila ispunjena uzbuđenjima, s nekoliko pogođenih prečki i stativa. Također, gol Kapetanovića poništen je zbog ofsajda.

Prije odlaska na pripreme, fudbaleri Slobode će odigrati finalnu utakmicu portiv ekipe Bratstva koja je danas domaćina turnira, ekipu Doboj Istoka, pobijedila rezultatom 3 – 1.

Turnir “Jedanaest heroja – nogometnih asova Doboj Istoka” je organizovan 24 puta i ovogodišnja manifestacija je 25. Organizator turnira je Nogometni klub “Doboj Istok” iz Klokotnice.

(TIP/Izvor: fksloboda.ba)