Bećiragić zadovoljan početkom priprema, svi igrači došli spremni

Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Vlašiću se priprema za olimpijske pretkvalifikacije.

Selektor Adis Bećiragić izjavio je da su igrači došli spremni i da se nada da će uspješno završiti pripreme i spremni dočekati utakmice.

Bećiragić na Vlašiću na raspolaganju ima sljedeće igrače: Adi Zahiragić, Adnan Arslanagić, Edin Atić, Amar Gegić, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Amar Alibegović, Haris Delalić, Luka Garza, Miralem Halilović, Kenan Kamenjaš, Vojin Ilić, Emir Ahmedović i Harun Zrno. Naknadno će se u prvim danima augusta saigračima iz nacionalnog tima pridružiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić.

Ekipa će na planini boraviti do 28. jula, a zatim imati dva slobodna dana po povratku u Sarajevo. Put za Beograd zakazan je za 31. juli, dan kasnije Zmajevi će odigrati prijateljski meč s reprezentacijom Srbije u Štark Areni (zatvorenog tipa).

Slijedi dio priprema u Trebinju, gdje će se nacionalnom timu priključiti Džanan Musa i Jusuf Nurkić. U hercegovačkom gradu planirane su dvije utakmice sa ekipom Obale Slonovače (također zatvorene za javnost).

Potom se Zmajevi vraćaju u Sarajevo, da bi 11. augusta otputovali u Poljsku na pretkvalifikacijski turnir.

Pretkvalifikacije su na rasporedu od 12. do 20. augusta ove godine. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: Hazim Aljović)