Glumica Amra Prutina iznenada preminula u 37. godini

Glumica Mostarskog teatra mladih (eMTeeM) Amra Prutina iznenada je preminula u 37. godini.

“Vijest da je sa životne scene u beskrajna prostranstva nevidljivih scena vječnosti otišla naša Amra Prutina ostavila nas je u šoku, nemamo riječi. Amra je u našem kazalištu odrastala i postizala zapažene rezultate ugrađujući sebe cijelim svojim bićem u eMTeeM, kojeg je prihvatila i zavoljela kao svoj istinski dom, a mi nju kao nekog najrođenijeg. Otišla je iznenada, u životnoj dobi kada smo od nje najviše očekivali, ali smrt je bila brža”, priopćeno je u srijedu iz Mostarskog teatra mladih.

Amra Prutina rođena je 4. kolovoza 1984. godine, studirala je glumu na Odsjeku za dramsku umjetnost Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru. Sudjelovala je u radionicama i glumila u brojnim predstavama poput “Mimar”, “Ćelava pjevačica”, “Antigona, suvremeni mit”, “Stanica titanik” i drugih.

Dobitnica je niza nagrada među kojima i nagrade za diskretno vođenje dramsko-pedagoškog procesa koji rezultira radošću dječje igre u predstavi “Slavuj” Dječjeg dramskog studija eMTeeM-a na 10. Festivalu dječjeg teatra BiH u Gračanici, kao i nagrade za glumačko ostvarenje večeri na Festivalu mladih “Patosoffiranje” Smederevo za ulogu gđe Smith u predstavi “Ćelava pjevačica”, te za glumačko ostvarenje večeri na festivalu “Dani malih stvari” Trebinje za ulogu Neimara u predstavi “Mimar”, stoji u priopćenju.

(TIP/Fena)