Dadilja u Beogradu bebi davala lijekove za smirenje

Dadilji koja je u dva navrata davala lijekove za smirenje djetetu starom četiri i po mjeseca, zbog čega je kod njega nastupilo trovanje, određen je pritvor u trajanju od 30 dana, saopštilo je danas Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Pritvor je određen na prijedlog tužioca 10. marta, nakon saslušanja okrivljene S.C, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je ispitalo u svojstvu svjedoka roditelje djeteta, kao i B.V. koja je vlasnica sajta Bebisiterka.rs preko koga su roditelji radno angažovali dadilju.

Zatim je pribavljena medicinska dokumentacija od Instituta za mentalno zdravlje Beograd i Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ u vezi dugogodišnjeg liječenja S.C.

Neuropsihijatrijsko vještačenje utvrdilo je da je okrivljena bila neuračunljiva u vrijeme izvršenja krivičnog djela, navodi se u saopštenju.

Toksikološko-medicinsko vještačenje tjelesnih povreda nastalih kod djeteta utvrdilo je da se stanje u kome se nalazilo dijete nakon što mu je S.C. u dva navrata dala lijek „Diazepam“ može kvalifikovati kao teška povreda zdravlja.

Tužilaštvo je danas protiv okrivljene podnijelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu Prijedlog za izricanje mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi dok za to postoji potreba, kao i zabranu vršenja poziva, djelatnosti i dužnosti.

Takođe, tužilaštvo je formiralo predmet protiv B.V. zbog sumnje na krivično djelo neovlaštenog bavljenja određenom djelatnošću, jer je oglasila sajt Bebisiterka.rs preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, što je naplaćivala.

(TIP/Izvor: N1)