U skoli u Zivinicama je skracena nastava, ne znam iz kojih razloga jer ne vidim svrhu. Skola ima uredno grijanje,…
Od samo tri sastojka napravite savršen prilog, super će ići uz sva blagdanska jela
Blagdani su tu, a društvene mreže su sada, kao i uvijek, nepresušan izvor inspiracije za jela i recepte. Pronašli jedan odličan prijedlog za prilog koji će se u ovim blagdanskim danima savršeno slagati uz svako jelo.
Riječ je o glaziranim mrkvama – sličan recept već imamo ovdje, a sada smo pronašli jedan malo drugačiji u koji, umjesto smeđeg šećera, ide med. Bilo da tražite inspiraciju za ručak ili za večeru na Staru godinu, mrkve pripremljene na ovaj način svidjet će se i mrziteljima ovog povrća, a evo i kako ih napraviti.
Kako ih pripremiti
Za dvije osobe bit će vam potrebno 6 do 8 mrkvi, malo maslinovog ulja, meda i začini po izboru. Mrkve operite (po potrebi ogulite), prepolovite po duljini i posložite ih na papir za pečenje na koji ste stavili malo maslinovog ulja. Pecite 50 minuta na 180 stepeni.
Kada budu gotove, prelijte ih medom i ubacite u pećnicu na još desetak minuta, a zatim ih prebacite na tanjur i začinite začinima po želji. Poslužite ih kao predjelo, kao prilog uz neko mesno jelo i krumpir i uživajte, a za ovo će vas jelo garantirano svi tražiti recept, piše Index.hr.
(TIP/Foto: Shutterstock)
Ostavite komentar
Vaša email adresa neće biti objavljena
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.