Nastavlja se ulaganje u unapređenje studentskog standarda na Univerzitetu u Tuzli

Unapređenje studentskog standarda na Univerzitetu u Tuzli bila je tema sastanka kojeg je ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, dr. sc. Ahmed Omerović održao sa prof. dr. Borisom Krešićem, predsjednikom Komisije za obrazovanje i nauku u Skupštini Tuzlanskog kantona, prof. dr. Damirom Zenunovićem, prorektorom za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju, Aldenom Osmanbegovićem, direktorom za ekonomske poslove Univerziteta u Tuzli i Jusufom Džananovićem, direktorom Studentskog centra Univerziteta u Tuzli.

Na sastanku su razmatrane dosadašnje aktivnosti koje je Univerzitet u Tuzli provodio u skladu s inicijativama Skupštine Tuzlanskog kantona, s ciljem unapređenja studentskog standarda. Utvrđeno je da je planom javnih nabavki za ovu godinu predviđeno ulaganje od pola miliona maraka u Studentski centar Univerziteta u Tuzli.

Tokom ove godine već je uloženo oko 200 hiljada maraka, a sredstva su iskorištena za nabavku inventara za restoran Studentskog centra, stolova i stolica za studentske sobe, postavljanje unutrašnje fasade u paviljonima I, II i III, kao i za nabavku i ugradnju laminata u studentskim sobama.

Jedan od ključnih zaključaka sastanka bio je da se odmah pokrene postupak javne nabavke za renoviranje prvog i drugog sprata lamele A paviljona I Studentskog doma. Ova odluka predstavlja važan korak ka značajnom unapređenju životnih uslova za studente koji borave u ovom objektu. Planirano renoviranje obuhvatit će sve aspekte potrebne za stvaranje modernog i funkcionalnog prostora čime će se osigurati kvalitetniji uslovi za svakodnevni život i učenje studenata.

Učesnici su se također složili da ulaganje u studentski standard nije samo ulaganje u obrazovne ustanove, već u budućnost cijele zajednice. Naš cilj je stvoriti okruženje u kojem studenti mogu ostvariti svoj puni potencijal, jer su oni temelj budućeg napretka i razvoja društva.

(TIP)

2 komentara

  • Infidel says:

    Univerzitet je postao karina mrtvog Muje.

  • Mido says:

    Naravno da je to tacno. Pa imas na pravu Adisa Poljica, na ekonomiji Merima Kasumovica, na ADU Srdjana Vukadinovica, itd. Ne zna se ko je gori od kojeg…

Komentari su zatvoreni.