Gradonačelnik Tuzle ugostio predstavnice Vijeća mladih povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih

Gradonačelnik Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, danas je ugostio predstavnice Vijeća mladih Grada Tuzle, predsjednicu Lamiju Redžepagić i članicu Upravnog odbora, Eminu Morankić, povodom predstojećeg obilježavanja Međunarodnog dana mladih, koje će se održati 31. avgusta u 19 sati, u Domu prirode “Ilinčica”.

Tokom sastanka, gradonačelnik Lugavić pohvalio je rad Vijeća mladih Grada Tuzle i izrazio podršku njihovim inicijativama za unapređenje društva. Osvrnuo se na važnost uključivanja mladih u društvene aktivnosti te ih ohrabrio da nastave sa svojim radom, koji može poslužiti kao primjer drugima. “Grad Tuzla maksimalno podržava mlade, i sve njihove ideje su dobrodošle,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih organizuje Vijeće mladih Grada Tuzle, u saradnji s Tuzlanskim otvorenim centrom, gdje će druženje mladih, osim za članove omladinskih organizacija biti otvoreno i za javnost. Uz društvene igre, promociju aktivnosti Vijeća mladih, ketering i muziku, međusobno će se razmjenjivati ideje o budućnosti mladih i radu

Ovaj događaj predstavlja priliku za mlade da se okupe, međusobno povežu i razmijene ideje koje će doprinijeti daljem razvoju zajednice.

(TIP)