Firma iz Lukavca uručila vrijednu donaciju UKC-u Tuzla

Društveno odgovorna firma EM-Oniks D.o.o iz Lukavca je donirala tri savremena, multifunkcionalna bolnička kreveta, troja kolica za poluintezivnu njegu i stalke za infuzije za potrebe UKC-a Tuzla.

Od donacije su dva kreveta uručena Klinici za hirurgiju JZU UKC Tuzla, uz dvija kolica za poluintezivnu njegu i nekoliko stalaka za infuzije.

Pored toga, jedan krevet je uručen Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju, zajedno s jednim kolicima za poluintezivnu njegu i određenim brojem stalaka za infuzije.

Adnan Fajić, rukovodilac finansijskog sektora EM-Oniks Lukavac, istakao je da ova firma kontinuirano podržava rad UKC Tuzla, prisjećajući se vrijednih donacija koje su uručene i tokom pandemije korona virusa.

Napominje da su kreveti proizvedeni u vlastitom aranžmanu i da je riječ o multifunkcionalnim medicinskim krevetima koji su izrađeni po najvišim standardima koje zahtijeva zdravstvena njega.

Načelnik Klinike za hirurgiju UKC-a Tuzla, doc. dr Zlatan Mehmedović, izrazio je zahvalnost na vrijednoj donaciji, naglašavajući da su donirani kreveti vrhunske kvalitete, opremljeni mehanizmima za olakšanu njegu i oporavak hirurških pacijenata.

Načelnik Mehmedović se također zahvalio i ostalim privrednim subjektima iz Tuzlanskog kantona koji svojim donacijama olakšavaju i podržavaju rad UKC Tuzla.

Donacija firme EM-Oniks D.o.o Lukavac od izuzetne je važnosti za UKC Tuzla, jer će omogućiti kvalitetniju njegu i brži oporavak pacijenata.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.