Foto: Svečano obilježen Dan Mjesne zajednice Brčanska Malta

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, u srijedu je zajedno sa saradnicima, prisustvovao svečanom obilježavanju 26. juna – Dana Mjesne zajednice Brčanska Malta. Ovaj važan događaj obilježen je polaganjem cvijeća na spomen ploču šehidima i poginulim borcima 1992.-1995.godine, i na taj način su se građani još jednom prisjetili i odali počast za sve one koji su dali svoje živote za odbranu grada i države.

Gradonačelnik Lugavić je tom prilikom istaknuo: “Obilježavanje Dana Mjesne zajednice Brčanska Malta je veoma bitan i značajan događaj za ovaj dio grada, s obzirom da smo svjedoci da je Tuzla odbranjena 15. maja baš ovdje na Brčanskoj Malti. Svjedoci smo i toga da smo, povodom tog značajnog datuma u novijoj historiji BiH, baš ovdje iza Pecare 1 napravil spomen-park “15. maj” u čast hrabrim policajcima koji su tog dana stali u odbranu Tuzle, svih građanki i građana, zajedničkog života, različitosti i svih vrijednosti koje jednu lokalnu zajednicu i državu čine zajednicom.

Veoma je važno da i danas naglašavamo značaj ovog datuma kako se nikada ne bi zaboravio, da se zna kako je Tuzla odbranjena. Obilježavanje današnjeg Dana mjesne zajednice Brčanska Malta jeste svečani čin koji treba da se njeguje. Drago mi je što vidim ovoliki broj građanki i građana iz drugih mjesnih zajednica, poput Mosnika i Slatine, koji su došli da zajedno obilježimo ovaj značajan datum za našu Mjesnu zajednicu Brčanska Malta.”

Predsjednik MZ Brčanska Malta Fahrudin Sinanović zahvalio se gradonačelniku Lugaviću na podršci, ističući važnost zajedničkog djelovanja i podrške lokalnih vlasti kako u očuvanju sjećanja na značajne događaje, tako i za sve infrastrukturne radove koji su realizovani ili započeti u prethodnoj godini,a to se uglavnom odnosi na toplifikaciju visinskih zona i putnu infrastrukturu, dok je među prioritetima za naredni period spajanje visinskih zona u sistem vodonabdijevanja.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.