Lideri Budućnosti 2024: Konferencija u Banja Luci dovodi mlade eksperte iz svijeta

Fondacija budućnosti u BiH najavljuje konferenciju “Lideri Budućnosti 2024” koja će biti održana 12. jula 2024. godine u Banjoj Luci. Cilj konferencije je osnaživanje mladih kroz inspirativne govore i razmjenu znanja sa uspješnim profesionalcima.

Govornici:

  • Dr. Mladen Veletić, Ph.D.: Senior istraživač na Univerzitetskoj bolnici u Oslu i ekspert za medicinske implantati sa senzorskim sposobnostima
  • Dr. Vladana Grabež, Ph.D.: Istraživačica i stručnjak u nauci o hrani, Fiskå Mølle, Norveška. – ekspert za interdisciplinarno istraživanje u proizvodnji hrane/mesa.
  • Dr. Nemanja Koljančić, Ph.D.: Naučni istraživač analitičke hemije na Slovačkom tehnološkom univerzitetu
  • Lejla Iriskic: Ekspertica za inovacije, poznata po svom radu u tehnološkim gigantima kao što su Apple i Intel.
  • Dr. Marko Djukanovic, Ph.D. Višestruko nagrađivan istraživač, Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci

Pored gore navedenih, pojaviće se neka zvučna imena u svijetu nauke i privrede.

Sadržaj i svrha

Na ovoj jednodnevnoj konferenciji učestvuju uspješni govornici koji će pričat o najnovijim trendovima u svijetu tehnologije, nauke, inženjeringa, poslovanja, razvoja proizvoda i usluga. Čuti ćete nevjerovatne priče ljudi koji su promijenili i svoje živote i svoje zajednice kroz značaj volonterskog angažmana kroz lokalne inicijative i neformalnog obrazovanja općenito.

Ekspo i Networking

Tokom konferencije, biće organizovan ekspo sa networkingom, gde će studenti, kompanije i druge neprofitne organizacije imati priliku da izlažu svoje projekte i ostvaruju korisne kontakte.

Partneri

Konferencija se organizuje u partnerstvu sa Elektrotehničkim fakultetom i Mašinskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci i USAID Diaspora Invest projektom.

BH Futures Foundation

Fondacija budućnosti u BiH je neprofitna organizacija posvećena razvoju mladih talenata u STEM oblastima u Bosni i Hercegovini. Kroz stipendijske programe, kongrese, akademije vještina, i mentorski rad, fondacija podržava profesionalni i lični razvoj studenata, povezujući ih sa stručnjacima iz dijaspore i pružajući im prilike za usavršavanje.

Registracija i ulaz

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je potrebno da se registrujete putem naše web stranice: Registracija.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.