Tužilaštvo TK: Nermin Sulejmanović izvršio samoubistvo, nakon što je ubio i ranio tri osobe u Gradačcu

Masovni ubica Nermin Sulejmanović izvršio je samoubistvo, nakon što ga je policija locirala – potvrđeno je Feni iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Sulejmanović je u petak u Gradačcu ubio bivšu suprugu pucajući iz vatrenog oružja. Ubio je i još  tri osobe, dok je više ranio,  nakon čega je pokrenuta ogromna akcija tokom koje je Sulejmanović počinio i samoubistvo.

Foto: Instagram

Sulejmanović je monstruozni čin snimao i objavljivao na društvenoj mreži Instagram.

Foto: Instagram

˝Tri osobe su  usmrćene na području Gradačca a tri ranjene iz vatrenog oružja. Radi se o punoljetnim osobama. Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo. Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama. u Gradačcu Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i OKP PU Gradačac˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Ko je Nermin Sulejmanović: Lice s potjernice od ranije poznato policiji

Nermin Sulejmanović od ranije je poznat policiji. On je 2013. godine uhapšen kao član velike narko-grupe na čelu sa Emirom Kodžagom. U okviru tadašnje akcije MUP-a TK, uhapšeno je 25 osoba ukupno.

Godinu dana kasnije postao je poznat po tome što je pokušao prokrijumčariti 806 kilograma marihuane u Hrvatsku. Njegova “posada” uhapšena je na brodici blizu Primoštena, ali i on u okviru, akcije “Nikita”. Pali su jer su mislili da mogu proći neopaženo pored lučke kapetanije i jesu, ali nisu znali da ih policija prisluškuje.

Za njim je bila raspisana i međunarodna potjernica 2016. godine, zbog nasilničkog ponašanja nad policajcem, navodi N1.

Posljednjih godina gradio je karijeru kao bodybulider i fitness trener. Osvajao je prva mjesta. Prošlog ljeta je u Pragu osvojio prvo mjesto u bodybouilding takmičenju. U pitanju je bilo međunarodno takmičenje IFBB Diamond cup. Nakon svakog osvojenog zlata prozvali su ga i “gradačačkim šampionom”. Bio je vlasnik teretane i “ugledni trener”.

Vezano:

Dok se traga za njim ubica Sulejmanović na ‘liveu’ iznosi zastrašujuće prijetnje: ‘Pucao sam u policajca, ali pobježe…’

Javnosti se obratio i gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić: Tri su osobe ubijene, a još nekoliko je ranjeno

Foto/Nermin Sulejmanović iz Gradačca ubio suprugu, sve prenosio uživo na Instagramu; Najmanje troje mrtvih, Gradačac pod policijskom opsadom

(TIP/Foto. Instagram)

Komentar

  • Alienist says:

    Stub društva, dobra prilika, svaka majka bi ga poželjela za zeta. Mater vam hebem glupu.

Komentari su zatvoreni.