Tuzla: Poziv za nezaposlene mlade osobe

Projekat „Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ je program koji Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) u šest općina prekograničnog regiona Republika Srbija i Bosna i Hercegovina. Projekat je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Radi se o projektu, koji je u prostorijama Grada Tuzle, predstavljen u srijedu, 18. jula, a u sklopu kojeg je objavljen javni poziv za stipendiranu obuku “Sve na jednom mjestu”. Tokom obuke 25 izabranih stipendista usvojit će vještine neophodne za uspjeh na savremenom tržištu rada. Obuka je planirana za mlade iz Tuzle, Lukavca i Živinica. Osim obuke iz tri oblasti, program je obezbijedio mentorsku podršku i razmjenu iskustava na regionalnom nivou kroz studijske posjete.

U procesu selekcije prednost će imati punoljetne mlade osobe koje nisu zaposlene i ne pohađaju školu ili fakultet. Tačnije, ciljna skupina su mladi koji su tek završili školu/fakultet i u potrazi su za poslom ili pauziraju godinu na fakultetu i slično.

Projekat je finansiran od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

U nastavku je link sa kojeg se može preuzeti objava vezana za javni poziv: Poziv za nezaposlene mlade ljude – FONDACIJA TUZLANSKE ZAJEDNICE (fondacijatz.org) Na linku je dodatno linkovan dokument sa detaljnim informacijama o projektu, kao i formular za prijavu.

(TIP)