Počela nova školska 2021.- 2022. godina

Počela je nova školska 2021.- 2022. Godina. Nastava je počela po redovnom modelu u  88 osnovnih  i 33 škole  na području TK.

Naredne dvije sedmice, osnovci do 5  razreda maske nose samo na hodnicima, dok oni stariji moraju nositi maske svo vrijeme. Nakon toga , prema riječima Elvisa Barakovića, ministra za obrazovanje i nauku u Vladi TK, bit će održan sastanak Ministarstva, Predagoškog zavoda, Kriznog štaba i sindikata, kako bi vidjeli da li je moguće da se nastava i dalje izvodi na ovaj način.

Osnovci do 4. Razreda osnovne škole danas su dobili i besplatne udžbenike, koje je obezbijedila Vlada TK. Komplet udžbenika dobili su i socijalno ugroženi učenici  šestih razreda, dok su svi ostali učenici šestih razreda dobili po jedan udžbenik.

Prvi put, Vlada TK, je obezbijedila i udžbenike za osnovce Katoličkog školskog centra. Ministar Baraković kaže da su obezbijeđene i dovoljne količine sredstava za dezinfekciju, čišćenje i sapuni i da su sve škole na području TK spremno dočekale početak nove školske godine. Darove za prvačiće obezbijedio je i Grad Tuzla.

(TIP/Izvor: RTV7)