Izetbegović u službenoj posjeti Općini Banovići

U zvaničnoj posjeti Općini Banovići u četvrtak je boravio predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović. Prijem je upriličio općinski načelnik dr. Bego Gutić sa predstavnicima Općinskog vijeća i privrednog sektora sa područja općine Banovići.

Razgovarano je o razvojnim projektima lokalne zajednice sa kojima je Općina aplicirala prema višim nivoima vlasti i za koje očekuje podršku, kako od Vlade Federacije BiH, tako i od drugih institucija viših nivoa vlasti. Ovom prilikom zahvalnost za posjetu i podršku izrazio je načelnik Gutić, naglasivši da očekuje podršku za pet projekata.

-Zahvaljujem se na posjeti uvaženom predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gospodinu Bakiru Izetbegoviću, te se nadam da će se realizovati sve aktivnosti koje smo danas dogovorili kada je riječ o projektima sa kojima smo aplicirali prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine i drugim institucijama,  – kazao je načelnik Gutić.

Tokom današnje posjete upriličen je i obilazak Centralnog spomen obilježja šehidima i poginulim borcima narodnooslobodilačkog rata u Banovićima, gdje je proučena fatiha, položeno cvijeće i odata počast svima koji su dali svoje živote u odbrani BiH tokom agresije.