Uspješna bh. firma sve radnike nagradila putem u Alanyu

Osnivači uspješne domaće IT kompanije ZenDev odlučili su svoje radnike nagraditi putovanjem u tursku Alanyu.

– Htjeli smo pokazati svoju zahvalnost našem timu odvodeći njih i njihove porodice u Alanyu na odmor. Neki dan me neko pitao .. Zašto? Pošteno pitanje. Potiče razmišljanja o stilovima vodstva, odnosu zaposlenika i poslodavca, upravljanju prihodima, kapitalizmu naspram socijalizma i mnogim drugim – napisao je suosnivač kompanije Senad Šantić na Facebooku.

Dodao je da su Nikola Mirković i on uvijek željeli poboljšati kvalitetu života u ovoj regiji.

– Kad smo shvatili da većina ljudi u našoj firmi nikada prije nije bila u avionu, znali smo da želimo učiniti nešto posebno za ljude koji su učinili sve za nas. Ovo je putovanje bilo iskreno i siguran sam da će veza koja se dogodila na ovom putovanju imati pozitivan učinak prelijevanja na naše poslovanje – napisao je Šantić.

Dalje navodi da će mnogi reći da poslodavac ne bi trebao imati ovakav odnos sa svojim zaposlenicima

– Ali, uvijek smo radili na svoj način. Ovo je ZenDev – zaključio je Šantić.

Kako je eanije pisao Biznisinfo.ba, Senad Šantić je djetinjstvo proveo u Švedskoj, nakon što je sa roditeljima izbjegao iz Mostara, a prije pet godina vratio se u rodni grad i otvorio firmu koja je danas jedna od najuspješnijih IT kompanija u zemlji.

Riječ je o firmi koja se bavi izradom web i mobilnih aplikacija, uglavnom za švedsko tržište i koja zapošljava 50 mladih ljudi.

(TIP)