Iznenadit ćete se: Najbolje seks poze za gubitak viška kilograma

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci dok sam dolazak do orgazma još više povećava tu brojku. Odličan je i za definiranje mišića…

Za mršavljenje su potrebne visokoenergetske ljubavne sesije, stoga, moj prvi savjet bio bi da svakako poradite na izdržljivosti, na odgađanju orgazma kako biste ljubav vodili dulje, a time i potrošili više kalorija, savjetuje Rebecca Dakin, stručnjakinja za seks iz Velike Britanije.

Kaže kako prosječan seks traje nekih šest do osam minuta, a želite li vidjeti kako vam se višak kila otapa, te epizode bi trebale trajati pola sata do 40 minuta. Osim što ćete otopiti priličan broj kalorija, uživat ćete kao nikad prije, prenosi The Sun.

Odgađanje vrhunca

Pokušajte odgoditi orgazam koliko god je moguće. Osjetite li da je vrhunac blizu – stanite i ne mičite se. Ostanite tako neko vrijeme i uživajte u tom osjećaju. Zapamtite, što duže odgađate orgazam, on će na kraju biti intenzivniji.

Odgađanje vrhunca akumulira sve više seksualne energije u tijelu, a kada ona ‘eksplodira’, osjećaj ugode je nevjerojatan.

Poze koje otapaju najviše kalorija

Vrlo intenzivan seks može rastopiti čak 350 kalorija što je kao pola sata trčanja na traci dok sam dolazak do orgazma još više povećava tu brojku. Najviše mišića u tijelu aktivira najklasičnija poznata poza, ona misionarska, ali to vrijedi samo za muškarce. No ako se radi o pozi – kaubojka, kad je žena gore, tad su njezini mišići ti koji se pošteno aktiviraju.

Imajte na umu da i strastveno ljubljenje troši određeni broj kalorija, oko 70 u sat vremena. Također, i oralni seks daje svoj doprinos gubitku viška kilograma – u pola sata potrošit ćete oko 100 kalorija, što je kao pola sata hodanja ili 15 minuta vježbanja u teretani.

Ovo su poze koje su najpogodnije za gubitak kilograma, a broj kalorija navedenih veže se za pola sata seksa umjerenog intenziteta.

Kaubojka

Muškarac leži na leđima, a žena je na njemu, i zapravo je ‘sve u njezinim rukama’. Ona ima kontrolu, određuje ritam, intenzitet… U ovom slučaju muškarac gubi vrlo malo kalorija, a žena prosječno oko 120.

Više kalorija otopit će ako ne sjedi na partneru, već je u čučećem položaju – to povećava broj potrošenih kalorija na oko 170. Ovom pozom jačaju se i mišići nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

Obrnuta kaubojka

Ovo je za žene jedna od boljih poza kad je gubitak kilograma u pitanju – za pola sata otopit će oko 140 kalorija. Kao i kod klasične kaubojke, i kod ove poze se jačaju mišići nogu, zdjelice, guze i donjeg dijela trbuha.

Misionarski položaj

U ovoj pozi muškarac će za pola sata seksa umjerenog tempa potrošiti oko 140 kalorije, a žena samo 40-ak.

Želi li žena potrošiti više kalorija, tada treba podizati guzu prema partneru i spuštati je, prateći njegov ritam. To je odlično i za toniranje mišića nogu, stražnjice i trbuha.

Most

Ova poza slična je misionarskoj, no u ovom slučaju žena podiže bokove u zrak koliko god može. Osim što može izgubiti 100 do 150 kalorija za pola sata, ova poza odlična je za jačanje mišića stražnjice i nogu.

Pseća poza

U ovoj pozi žena prosječno sagori oko 100 kalorija, a muškarac oko 150. Ukoliko žena želi izgubiti više, tada bi trebala rukama se osloniti na zid – na taj način će trošiti oko 120 kalorija. Osim toga, jačat će mišiće ruku i ramena.

Želi li  muškarac sagorjeti više kalorija, treba samo ubrzati tempo.

Žlica

Iako ova poza nije previše aktivna, i njome se troše kalorije. Muškarac i žena su na boku, on je iza nje. Tijekom ovakvog načina vođenja ljubavi žena potroši oko 100 kalorija, a muškarac oko 115.

Lotus

Ovo je vrlo intimna poza u kojoj žena sjeda na muškarca koji sjedi, i to na način da noge omota oko njegovog struka. U konačnici njihova tijela nalikuju na cvijet. Vođenje ljubavi u ovoj pozi može otopiti kod žena oko 100 kalorija, a kod muškaraca 40-ak.

Seks u stajaćem položaju 

Ovo je zgodna poza jer ju možete prakticirati bilo gdje. Može se izvoditi tako da ona prebaci jednu nogu oko njega ili čak dvije, a on je pridržava rukama. Muškarac je u ovom slučaju aktivniji pa će i potrošiti više kalorija – oko 200, dok će kod žene ta brojka biti nešto manja, između 100 i 150, prenosi 24sata.hr.

(TIP/Foto: Instagram)