Đoković ostao bez medalje, izgubio u dramatičnom meču za bronzu

Novak Đoković ostao je bez medalje u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama.

Najbolji tenisač svijeta jučer je izgubio polufinale od Nijemca Alexandera Zvereva, iako je dobio prvi set i imao break prednosti u drugom setu. Danas je u dramatičnom meču za broncu poražen od Španjolca Pabla Carrena-Buste sa 6:4, 6:7, 6:3.

U prvom setu je Đoković u prva dva gema na servis Španjolca propustio tri break-lopte, a onda je u petom gemu odigrao katastrofalno i Carreno-Busta je bez izgubljenog poena stigao do breaka. Tu prednost je Španjolac zadržao do kraja seta spasivši dvije vezane break-lopte u gemu u kojem je servirao za 1:0 u setovima.

Đoković spasio meč-loptu, imao priliku za break na startu trećeg seta pa pao

U drugom setu nije bilo prilika za break pa je on odlučen u tie-breaku. Carreno-Busta, 11. tenisač svijeta, imao je 6:5 i meč-loptu, ali je nakon toga Đoković osvojio tri poena i odveo meč u odlučujući set.

Kada je na startu seta Đoković stigao do break-lopte, činilo se da će lako slomiti Španjolca, ali srpski tenisač nije iskoristio priliku za break pa je opet u svom sljedećem gemu izgubio servis. Carreno-Busta je nakon toga, ponovno uz manje probleme u posljednjem gemu, sačuvao svoje servise i stigao do medalje.

Đoković može još uvijek do bronce u mješovitim parovima

Kasnije Đoković u paru s Ninom Stojanović igra meč za broncu i u mješovitim parovima. Od 12 sati igraju protiv Australaca Barty i Peers. Jedinu medalju dosad Đoković je osvojio 2008. godine kada je u Pekingu bio treći. Podsjetimo, u Tokio je stigao kako bi se pokušao približiti Golden Slamu, osvajanju sva četiri Grand Slama i Igara u istoj godini. Ranije ove godine osvojio je Australian Open, Roland Garros i Wimbledon, a nakon Tokija ga čeka nastup na US Openu, prenosi Index.hr.

(TIP/Foto:  Guliver Image/Getty Images)