Načelnik Gutić nezdovoljan zatečenim stanjem

Prvi zvanični radni sastanak sa novoimenovanim direktorima javnih preduzeća i javnih ustanova čiji je osnivač Općina Banovići, upriličio je općinski načelnik dr. Bego Gutić u prostorijama Općine.

Cilj sastanka bio je analiza zatečenog stanja u javnim preduzećima i javnim ustanovama, te usaglašavanje prijedloga mjera za poboljašanje aktuelnog stanja, unapređenje rada i pružanja usluga iz okvira njihovih nadležnosti.

Ovom prilikom načelnik Gutić je izrazio nezadovoljstvo zatečenim stanjem neulazeći u konkretne razloge koji su doveli do istog, te je istakao da očekuje da se stanje popravi bar milimetar naprijed, da novoimenovani direktori nastupe profesionalno i odgovorno na svoje dužnosti u interesu svih građana. -„Stojim Vam na raspolaganju i očekujem maksimalnu ozbiljnost u poslu, očekujem da opravdate povjerenje koje Vam je ukazano kroz mjerljive rezultate koje ćemo posmatrati kroz prikupljene vlastite prihode ali i imati sluha za realne mogućnosti i kapacitete kojima institucije raspolažu“,-kazao je načelnik Gutić.

Javna preduzeća i ustanove su ustvari odgovorne za funkcionisanje lokalne zajednice sa organom lokalne samouprave te će svi zajedno morati malo više računa povesti o dobrom planiranju jer se to pokazalo kao manjkavost, nerealno se planiralo što će se odraziti i na Budžet za 2021. godinu čiji rebalans je u pripremi.

Podršku u budućem radu javnih institucija dao je i predsjedavajući Općinskog vijeća Banovići Robert Lapčević, istaknuvši da je institucija Općinskog vijeća uvijek na raspolaganju za sve što je u okviru njenih ovlaštenja.

Predstavnici javnih institucija su izrazili zahvalnost za podršku te naglasili da će svo svoje znanje i kapacitet usmjeriti ka zajedničkim ciljevima poboljšanja usluge svim građanima lokalne zajednice.

(TIP)