Prema datumu koji se vidi na snimku, može se zaključiti da se događaj zbio u srijedu oko 19.30, a prema zasad nepotvrđenim informacijama, sve se odigralo u starom dijelu Srebrenika, u blizini tvrđave “Gradina”, piše Faktor.ba.

Zasad nije pooznato šta je prethodilo postupanju policajaca, ali na snimku se jasno vidi da muškarac u trenutku kad mu prilaze policajci stoji mirno, sa rukama u džepovima.

Nakon što mu priđu dvojica policajaca, jedan od njih ga udara u glavu, nakon čega on pada, a potom ga isti policajac udara nogom dok je na zemlji. Potom ga policajci odvode van kadra i nije poznato šta se dalje dešavalo.

Sve se odigrava pred očima maloljetnika i starijeg muškarca koji sjedi blizini.

Od građana Srebrenika smo saznali da je muškarac sa snimka Predrag V. iz tog grada.

– Momak je lošeg imovinskog stanja. Ponekad popije, pa malo pjeva naglas po gradu ali nikad nije pravio probleme, da se potuče ili nešto slično. Još nikome u gradu nije jasno zašto je došlo do ovoga, odnosno šta se desilo. Niko ne opravdava momka za njegova djela, ako je nešto učinio, ali ovo što je uradio policajac je neopravdano i ničim izazvano, što se jasno vidi na snimku – kazao je za Faktor.ba čitalac, koji im je ustupio sporni snimak.

(TIP)