SNS poslao poruke aktivistima da brane predsjednika od Belivuka

Centrala Srpske napredne stranke u Zemunu, prethodnih dana čini se da je imala pune ruke posle.

Nakon objavljivanja iskaza Veljka Belivuka, šefa kriminalne grupe osumnjičene za najbrutalnija ubistva, da je obavljao poslove za lidera SNS Aleksandra Vučića, članovima partije stigla je instrukcija da brane svog šefa i detaljan opis kako to da čine.

Nova.rs podjeća da je istraživački portal KRIK objavio iskaz Veljka Belivuka sa saslušanja u tužilaštvu pre dve sedmice. Tom prilikom, on je negirao da je ubica, ali je govorio o svom navodnom odnosu sa Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsjednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, osigura mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK.

Nakon ove objave, nekoliko sati trajalo je zatišje stranačke vojske i botova na društvenim mrežama, koji su, kako se može vidjeti iz poruka koje su se dijelile na društvenim mrežama, čekali instrukcije na koji način da brane svog šefa.

Tako je na viber grupi Opštinskog odbora Zemun stigla sljedeća poruka.

“Potrebno je večeras da organizujemo sve aktiviste koji imaju društvene mreže da putem istih podijele podrške predsjedniku države. Podrška Vučiću da izdrži napade iz raznih centara moći, Vučiću, predaja nije opcija, moraš da pobijediš zbog budućnosti svih nas. Sramota je što neki opozicioni političari podržavaju koljače, ubice…”, navodi se u poruci koju su dobili zemunski naprednjaci, a koja se dijelila na društvenim mrežama, prenosi Patria.

(TIP)