Određen pritvor Vehbiji Umihaniću iz Srebrenika zbog pokušaja ubistva

Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za  Vehbiju Umihanića (20) iz Srebrenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

˝Umihanić je osumnjičen da je pola sata prije ponoći 16.07.2021. godine, nakon kraće prepirke sa maloljetnim M.H u jednom ugostiteljskom objektu u Srebreniku, kada su izašli van objekta  i fizički se obračunali te obojica pali na pločnik, maloljetniku  preklopnim nožem zadao veći broj udaraca i nanio mu teške tjelesne povrede opasne po život i to  pet ubodnih  rana u predjelu stomaka i grudnog koša i dvije rezne povrede grudnog koša˝, saopštio je glasnogovornik Tužilaštva TK Admi Arnautović.

Oštećeni je nakon toga prevezen i hospitaliziran u UKC-u u Tuzli. Pripadnici OKP PU Srebrenik su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Izdate su naredbe za potrebna vještačenja,  a u toku su i druge istražne radnje.

(TIP)