Crveno – crni pobjedom nad Rudarom otvorili novu sezonu

Nema boljeg načina otvaranja nove sezone nego što je to pobjeda pred domaćom publikom. Sloboda je to upravo i učinili na Gradskom stadionu Tušanj gdje su dočekali prijedorski Rudar.

Publika se napokon vratila na tribine, vrijeme je bilo idealno za igru, a ekipa iz Tuzle je sve  ‘zasladila’ trijumfom 1:0 (0:0) protiv neugodnih gostiju.

Samo otvaranje susreta donijelo je izvrsnu igru Slobode. Agresivni, rastrčani i napadački orjentisani, Crveno – crni su već u prvih 45 minuta napravili nekoliko velikih prilika. Prijedorčane je iznenadio presing i brza igra, ali Dženis Beganović, Adi Alić, Fedor Predragović i Saša Maksimović nisu uspjeli dovesti Slobodu u vodstvo. Šanse su se redale kao na traci, ali izostala je završnica.

Nakon predaha Rudar je zaigrao hrabrije, a u par navrata opasnim udarcima su pokušali iznenaditi  odbranu Slobode. Semir Bukvić je sa par intervencija pokazao kvalitet i sigurnost između  stativa.

Mladen Žižović je tokom drugog poluvremena dosta mijenjao, tražio idealnu postavu koja će napokon slomiti otpor Rudara Vrijeme je curilo i bližio se kraj susreta ovog 1. kola, ali tada na scenu stupaju rezervisti Abid Mujagić i Mirsad Ramić. Igrala se 80. minuta kada smo iznenadili goste i poentirali iz munjevite akcije. Mujagić je sa desne strane proigrao Ramića koji je po mokrom i klizavom terenu plasirao loptu u mrežu Rudara za veliko slavlje navijača.

Bio je ovo prvijenac u crveno – crnom dresu za stamenog napadača koji je tako tribinama Tušnja donio veliku radost, a Crveno – crnim tri boda na samom otvaranju M-Tel Premijer lige BiH.

(TIP/fksloboda.ba)