Banovići: Izgradnja pristupnog puta u mjesnoj zajednici Repnik

Pored infrastrukturnih projekata od velikog značaja i većih finansijskih vrijednosti koje je lokalna zajednica pokrenula ili planirala realizovati tokom 2021. godine, uporedo se implementiraju projekti manje finansijske vrijednosti ali također velikog značaja.

Jučer je završen jedan od manjih projekata, a to je projekat izgradnje pristupnog puta do mjesnog mezarja u mjesnoj zajednici Repnik, podružnica Hrvati.

Tim povodom općinski načelnik dr. Bego Gutić posjetio je ovu mjesnu zajednicu i obišao radove.

-Na zahtjev mještana podružnice Hrvati da pomognemo u izradi pristupnog puta do mjesnog mezarja, a s obzirom na opravdanost zahtjeva, omogućili smo izgradnju pristupnog puta do mjesnog mezarja u dužini oko 200 metara. Ovdje su mještani već duži vremenski period imali problem oko pristupa mjesnom mezarju, posebno je problem bio izražen za vrijeme padavina i u zimskom periodu“,- kazao je načelnik Gutić.

Za ovaj projekat Općina je obezbijedila potebni posipni paterijal i mehanizaciju, te uredila put kojim je mještanima mjesne zajednice Repnik obezbjeđena bolja putna komunikacija i prohodnost.

(TIP)