Doktor iz Hrvatske osumnjičen da je u BiH prodavao vakcine protiv COVID-19

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, juče su Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv lica M.Z. iz Republike Hrvatske, zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo “Neovlašćeno pružanje medicinskih usluga”.

“Naime, lice M.Z. iz Republike Hrvatske, se sumnjiči da je u toku proteklog perioda, suprotno važećim propisima Republike Srpske pružao medicinske usluge na području mjesta Kobaš, opština Srbac (Bosna i Hercegovina, op.a.), na način da je iskoristivši svoj položaj doktora opšte prakse u Republici Hrvatskoj, građanima davao vakcine protiv COVID-19, te iste naplaćivao od 300 do 500 KM”, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Suprotno važećim propisima Republike Srpske, ova osoba se sumnjiči da je pružala medicinske usluge tako što je, iskoristivši svoj položaj ljekara opšte prakse u Hrvatskoj, građanima davao vakcine protiv COVID-19 u BiH.

(TIP/Izvor: Anadolija/Srna/Foto: Kay Nietfeld/Pool via REUTERS)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.