Vučić ugostio “srpsku djecu” iz FBiH i Hrvatske: “Čuvajte svoj srpski identitet”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu 44 srpske djece iz Hrvatske i Federacije BiH, kojima je poručio da se poštuju i vole sa svojim komšijama, ali i da nikada ne zaborave na svoje srpsko ime i prezime.

“Molim vas da učite ćirilicu, takođe i latinicu. Uvek čuvajte svoj srpski identitet”, rekao je Vučić na prijemu u vili “Mir”. Vučić je učesnike prvog Ljetnog kampa za “srpsku djecu” iz regiona, koja pet dana borave u matici, zamolio da vole Srbiju i Beograd.

“Mi ćemo da gledamo da pomognemo koliko možemo da vam bar ponekad ulepšamo detinjstvo. Organizovaćemo da gledate našu reprezentaciju u sportovima koje volite i da sa našim sportistima proslavimo uspehe kada se budu vratili sa Olimpijade u Tokiju”, rekao je Vučić, poručivši da se nada da će opet biti zajedno.

Kako kaže, “Srpska djeca” zahvalila su mu što ih je ugostio u “njihovom Beogradu” i što im je Srbija pružila mogućnost da u njoj provedu pet nezaboravnih dana. Mališani iz kninskog zaleđa poručili su da i Vučić i svi u Srbiji mogu da budu sigurni u to da oni, kako su naveli, neće biti ti koji će spuštati glavu i sakrivati svoj identitet, kao i da će učiniti sve da budu “dostojni potomci predaka kamenih gena”.

(TIP/Izvor: federalna.ba)