Recept za najkremastiju tjesteninu gotovu za pola sata

Volimo brzinske recepte za ukusni ručak i večeru, a pogotovo ako ne moramo potrošiti previše sastojaka i kuhinjskog pribora. Recepti „iz jednog lonca“ savršeni su u trenucima kada nemamo previše vremena na raspolaganju za kuhanje.
Sastojci:
500 ml pilećeg temeljca
250 grama tjestenine po želji
250 ml mlijeka
50 grama parmezana
50 grama sirnog namaza
30 grama sušenih rajčica
2 češnja češnjaka
2 žlice maslaca
1 žlica svježeg bosiljka
sol i papar po želji
Priprema:
1. Rastopite maslac i na njemu kratko prepirjajte sitno nasjeckan češnjak u trajanju od oko maksimalno jedne minute.
2. Dodajte sitno nasjeckane sušene rajčice i sušenu tjesteninu i zalijte sve s pilećim temeljcem. Tjestenina bi trebala biti potopljena pod tekućinom.
3. Poklopite lonac u kojem kuhajte dok temeljac ne zavrije. Potom smanjite temperaturu i kuhajte sve dok tjestenina ne upije većinu tekućine. To bi se trebalo dogoditi kroz sedam do deset minuta.
4. Dodajte sirni namaz i mlijeko, dobro promiješajte i kuhajte sve zajedno par minuta da se okusi sljube.
5. Dodajte naribani parmezan i sve dobro promiješajte.
6. Posolite i popaprite po želji prije posluživanja, ukrasite sa svježim bosiljkom ili nekim drugim začinskim biljem po želji.
(TIP/Izvor: Zadovoljna.hr/Foto: Shutterstock)
Kakve punionice !? Dajte se malo kontrolirati !!! Dok ima nafte i plina uzalud vam trud svirači !!!