Prilika za popravni za tri dana u Bugojnu protiv istog protivnika

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je drugi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje se 2022. godine igra u Slovačkoj i Mađarskoj. Bolja od izabranika Bilala Šumana bila je Estonija rezultatom 24:21.

Osim zbog lošeg smještaja i hrane, zabrane izlaska iz hotela i zabrane održavanja treninga, naši rukometaši gostovanje u Estoniji neće pamtiti po dobrom i zbog olako ispuštene pobjede protiv relativno slabijeg protivnika.

Izgledalo je u prvom poluvremenu da se loš tretman domaćina nije odrazio na igru Šumanovog tima. Igralo se većinom gol za gol, a osjetniju prednost od 3 gola donio nam je Haseljić u 22. minuti. Sa tim smo viškom i rezultatom 11:14 otišli na odmor.

U drugom dijelu nismo ličili na sebe. Napad je izgledao tromo, bezidejno i neorganizovano, što su Estonci znali iskoristiti i vratiti meč u egal petnaestak minuta do kraja kada je na semaforu bilo 17:17. Uvukli smo se u neizvjestan finiš. Seriju naših grešaka Estonci su kaznili potpunim preokretom i na kraju slavili rezultatom 24:21.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Ovčina sa 6, te Prce i Panić sa po 3 pogotka, dok su Estoniju do prve pobjede vodili Tom i Les sa po 8 golova.

Priliku za popravni imamo za 3 dana u Bugojnu protiv istog protivnika, kojeg moramo dobiti sa što većom razlikom.

Nakon Estonije, u kvalifikacijama preostaje da odigramo dvomeč sa Austrijom, te meč na svom terenu sa najtežim rivalom u grupi, selekcijom Njemačke.

(TIP/Izvor: federalna.ba)