Foto: Svjetski stručnjak za robotiku u posjeti Tuzli

Dieter Hansch, čovjek koji je proveo 32 godine na čelu KUKA AG, posjetio je Tuzlu i Njemački centar za robotiku, a svi koji barem nešto znaju o robotici, čuli su za KUKA industrijske robote, globalnog lidera u ovoj industriji.

Hansch je tokom svog boravka govorio o potencijalu robotike u Bosni i Hercegovini.

“Vaši potencijali su u ljudstvu i potrebno ih je koristiti. Uvjeren sam u to da će ogroman broj mašina robota biti zastupljen u BiH jer imate mogućnost za izgrađivanje znanja. U konačnici imate i mogućnost izgradnje kako biste bili u rangu razvijenih zemalja”, rekao je Hansch.

Robotika je ključ za podizanje produktivnosti i ekonomskog standarda, a BiH ima priliku biti u rangu s najrazvijenijim zemljama.

Pročitajte intervju na Klix.ba: Svjetski stručnjak o robotici u BiH: Imate ogroman potencijal za proizvodnju robota

(TIP/Foto: Meta)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.