Gradonačelnik Lugavić: Posvećeni smo poboljšanju kvalitete života penzionera

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, prisustvovao je u ponedjeljak Svečanoj sjednici Skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika grada Tuzle, održanoj u prostorijama JU Dom penzionera u Tuzli. Tom prilikom izrazio je zahvalnost i uputio želje za zdravlje i sreću svim penzionerkama i penzionerima, naglasivši važnost kontinuiranog poboljšanja njihove kvalitete života.

Gradonačelnik Lugavić naglašavajući značaj aktivnosti Grada Tuzle u unapređenju kvalitete života penzionera, kazao je:”Naš budžet stalno povećavamo kako bismo podržali projekte koji direktno pomažu osobama treće životne dobi. Ove godine smo, u saradnji sa Švicarskim Crvenim križem, izdvojili 230.000 KM za program njege i pomoći u kući. Iako nas zabrinjava rast broja korisnika, to je pokazatelj sve većih potreba našeg društva.”

Gradonačelnik je podsjetio da je Grad Tuzla prvi u Bosni i Hercegovini nabavio specijalizirana vozila za osobe s invaliditetom. “Grad Tuzla je prvi nabavio invalidno auto i kombi vozilo s rampom, omogućivši lakši i sigurniji prevoz do zdravstvenih ustanova. To je od vitalnog značaja za naše sugrađane kojima je potreban poseban vid podrške,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Također, Grad Tuzla finansira zdravstveno osiguranje za 519 osoba, te je ove godine izdvojeno 139.000,00 KM za tu svrhu, te će se u budućnosti nastaviti povećavati taj iznos kako bi se pružila podrška onima kojima je to najpotrebnije.

Gradonačelnik je posebno istakao važnost projekta Mreže aktivnog starenja, koji potiče društvenu uključenost penzionera. “Podržavamo mjesne zajednice kako bi postale mjesta okupljanja i druženja, bez dodatnih troškova za građane. Naš cilj je da svi imaju prostor za međusobno povezivanje i dijeljenje iskustava,” kazao je gradonačelnik Lugavić.

Na kraju, gradonačelnik Lugavić je čestitao svim prisutnima njihov dan i izrazio nadu da će se ovakvi susreti nastaviti u zdravlju i radosti, jačajući međusobno povjerenje i zajedništvo.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.