Počela rekonstrukcija dionice puta prema kompleksu Muška voda u Kladnju

Radnici preduzeća HiH iz Živinica su počeli sa rehabilitacijom dijela puta u dužini od 1.017 metara prema kompleksu Muška voda.

Radnici preduzeća HiH iz Živinica u utorak ujutru su počeli sa rehabilitacijom dijela puta u dužini od 1.017 metara prema kompleksu Muška voda u općini Kladanj.

Realizacija ovog projekta, čija vrijednost iznosi 322.905 KM, rezultat je uspješne saradnje Općine Kladanj, Vlade Federacije BiH i Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, navedeno je na općinskom sajtu.

Naime, Općina Kladanj je kroz javni poziv za ovu namjenu kandidovala projekat nastavka izgradnje puta prema Muškoj vodi, odnosno, dionice puta koja je u nadležnosti Općine Kladanj i osigurala potrebna sredstva za njegovu realizaciju.

“Cilj projekta je da se uspostavi kvalitetna putna komunikacija prema izletištu Muška voda i da se ovo područje nakon što je decenijama bilo zanemareno stavi u funkciju razvoja turizma i učini dostupnim ljubiteljima prirode”, istakao je općinski načelnik Jusuf Čavkunović, koji je i obišao radove.

Čavkunović se u ime Općine Kladanj zahvalio Vladi FBiH i resornom Ministarstvu koji su uvidjeli važnost realizacije projekta i naglasio da radove dijelom finansira i Općina Kladanj.

(TIP/Izvor: Akta.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.