Lagumdžija izgubio u utrci za predsjednika VSTS-a, na njegovo mjesto dolazi Izo Tankić

Aktuelni predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) Bosne i Hercegovine Halil Lagumdžija izgubio je u utrci za novi mandat. Na sjednici VSTS-a sudije Suda BiH izabrale su Izu Tankića za svog novog predstavnika u VSTS-u.

Lagumdžiji mandat ističe u februaru naredne godine i time automatski prestaje njegov angažman u VSTS-u.

Tankića je podržalo 22. sudija, dok je Lagumdžiju njih 16, a samo njih dvojica su bili kandidati za novog člana Savjeta.

Izo Tankić je, odlukom VSTS-a 2003. imenovan za glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Od 2002. do 2005. bio je član VSTS-a. Za sudiju Suda BiH imenovan je u martu 2005. godine.

(TIP/Izvor: bhrt.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.