Vlada TK: Osigurana inicijalna sredstva za projekat SMART STEP

Vlada Tuzlanskog kantona je u utorak dala saglasnost na Odluku Ministarstva privrede o odobravanju 300.000 KM Udruženju Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla na ime pozajmice za predfinansiranje projekta „SMART SoluTions in Energy transition of Productive businesses” (SMART STEP) kroz Interreg IPA program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027.

Također dana je i saglasnost na prijedlog teksta Ugovora o spomenutoj pozajmici, te je ovlašten ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona da potpiše Ugovor. Podsjećamo ovaj projekat je odgovor na potrebu za energetskom tranzicijom i dekarbonizacijom malih i srednjih preduzeća u Tuzlanskom kantonu i Brodsko-posavskoj županiji. Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od 2,3 miliona Eura, odnosno preko 4,5 miliona KM, od čega će na Tuzlanskom kantonu biti implementirano blizu 2,2 miliona KM.

Kada je u pitanju Tuzlanski kanton kapitalne investicije će biti realizirane na rekonstrukciji i adaptaciji laboratorijskog kompleksa Mašinskog fakulteta u okviru Kampusa Univerziteta u Tuzli, a uključuje i značajne infrastrukturne radove i opremanje ovih centara kako bi se osigurala njihova puna funkcionalnost.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.