Foto: Gradonačelnik Lugavić ugostio predstavnike škole iz Istanbula i OŠ “Simin Han”

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić u utorak je u Gradskoj upravi primio predstavnike škole Evliya Çelebi Ortaokulu iz Općine Tuzla, Istanbul, Turska, i Osnovne škole “Simin Han” iz Tuzle. Ova posjeta organizovana je u okviru Protokola o bratimljenju potpisanog između dvije škole, kroz koji su zajednički realizovani brojni projekti tokom posljednje dvije godine.

Gradonačelnik Lugavić izrazio je zahvalnost na posjeti Tuzli i nesebičnoj pomoći Osnovnoj školi “Simin Han”, ističući važnost njihove podrške i uspješne saradnje tokom proteklog perioda.

Predstavnici turske škole zahvalili su se gradonačelniku Lugaviću na gostoprimstvu i istakli zadovoljstvo boravkom u Tuzli, te su naglasili da se u Tuzli osjećaju kao kod svoje kuće. Nakon prijema u Gradskoj upravi, gradonačelnik Lugavić sa gostima je obišao grad i posjetio kulturno-historijske znamenitosti grada uključujući Kapiju, Kuću bosanskog jezika, Trg slobode, Gradski park i Panonska jezera.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.