U Vijeću Evrope usvojena Rezolucija o BiH, podržani amandmani Sabine Ćudić

Parlamentarna skupština Vijeća Evrope jednoglasno je podržala amandmane članice delegacije BiH Sabine Ćudić na Rezoluciju o Bosni i Hercegovini, a zatim i većinom glasova za izglasala taj dokument.

Uoči odlaska u Strazbur predsjedavajući delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović i Ćudić naglasili su važnost usvajanja ovog dokumenta zbog pozicioniranja BiH u jednoj ovakvoj multilateralnoj organizaciji, te da nakon UN-a i Vijeće Evrope podrži Rezoluciju o Srebrenici.

Rezolucijom o BiH Vijeće Evrope jasno adresira odgovornost ključnih političara iz Republike Srpske zbog namjernog neprovođenja odluka i ometanja rada Ustavnog suda BiH.

Također se pozivaju političari u BiH da osiguraju jednakost i nediskriminaciju građana, te eliminiraju diskriminaciju zasnovanu na etničkoj pripadnosti u izbornom procesu.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.