Na kojoj temperaturi treba prati odjeću ako želite uštedjeti novac?

Majice kratkih rukava i kratke hlače zamjenjuju se debelim džemperima i trapericama – a to je zamjena koja može povećati naše račune za energiju.

To je zato što u našu perilicu rublja možemo staviti manje džempera, traperica i zimske odjeće, u usporedbi s ljetnom.

Za pranje prljave zimske odjeće potrebno je više ciklusa pranja, što znači da trošimo više energije.

Stručnjaci za kućanske uređaje za The Sun su podijelili načine na koje možemo iskoristiti naše programe za pranje rublja kako bismo spriječili preveliki porast računa za energiju.

Mnogi stručnjaci slažu se kako je najbolji program za uštedu energije 30 stupnjeva.

“Ovo je u većini slučajeva dovoljno i nježnije je za vašu odjeću. Ako perete na nižoj temperaturi, odaberite tekući deterdžent”, rekli su dodavši kako se 95 posto energije, koju potroši vaša perilica, koristi za zagrijavanje vode.

Također su preporučili pranje rublja noću ili tijekom vikenda, kada manje drugih uređaja troši energiju.

“Ako vaše rublje nije baš prljavo, a vaš stroj to dopušta, možete koristiti i brzi program”, dodaju stručnjaci.

“Kraće trajanje ovog programa nadoknađuje potrošnju električne energije.”

(TIP/Izvor: N1/Foto: Pexels/Ilustracija)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.