Stranka penzionera BiH podržala kandidaturu dr.sc. Zijada Lugavića (SDP): ‘Koga penzioneri podrže on je budući gradonačelnik Tuzle’

Gradski odbor SDP Tuzla na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak obznanio je da će i Stranka penzionera/umirovljenika BiH podržati njihovog kandidata za gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijada Lugavića na predstojećim Lokalnim izborima 2024. godine.

Foto: TIP:ba

˝Posebno mi je zadovoljstvo što mogu zvanično i javno objaviti da je povjerenstvo Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika BiH, Tuzla, jednoglasno donijelo odluku da podržimo kandidaturu aktuelnog gradonačelnika dr.sc. Zijada Lugavića. Koga penzioneri podrže on je budući gradonačelnik Tuzle. Po prvi put u historiji stranke smo javno podržali nekog kandidata. Penzioneri su prepoznali rad Lugavića i želimo da nastavi dalje tako i po mogućnosti malo bolje i brže˝, izjavio je predsjednik SPU BiH, Dževahir Sokić.

Lugavić: ‘Graditi Tuzlu po mjeri svih’

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Tuzle dr.sc. Zijad Lugavić se zahvalio na podršci i kazao da mu je to dodatna snaga, ali i obaveza da u budućem periodu radi još više i predanije.

˝Meni je iznimna čast i zadovoljstvo što sam podržan od Stranke penzionera/umirovljenika BiH posebno iz razloga što su naši penzioeri utkali sebe u izgradnju našega grada Tuzle, ali i Bosne i Hercegovine. To mi je velika čast, ali i obaveza da u narednom periodu još više radim na stvaranju još boljeg i kvalitetnijeg ambijenta za život naših penzionerki i penzionera. Siguran sam da ćemo u ovom segmentu napraviti velike iskorake. Samo zajedno, uz obostrano razumijevanje, možemo graditi Tuzlu po mjeri svih. Tuzlu koja je bolja i inkluzivnija za sve građanke i građane na način da svi budu dio procesa donošenja odluka koje ćemo realizovati u budućem periodu˝, kazao je Lugavić.

Foto: TIP.ba

Prema njegovim riječima, u programu njegovog rada čitavo jedno poglavnje je posvećeno osoboma treće životne dobi.

˝Pažnju smo stavili na nove projekte koje ćemo raditi, ali i na postojeće koji daju izvrsne rezultate. Tu su projekti ‘Aktivno starenje’, ˝Njega i pomoć u kući’ itd. Nabavit ćemo jedan kombi i dva autobusa da naše penzionere po veoma niskoj cijeni možemo voziti na naša izletišta Ilinčica i Stara Majevica, a to ćemo širiti i na druge destinacije. Panonika je tu nezaobilazna jer daje vrlo povoljne sezonske karte za penzionere. Radit ćemo na projektima socijalne pomoći i još kvalitetnijeg zdravstvenog osiguranja˝, istakao je Lugavić.  

Podsjećamo, Lugaviću su podršku nešto ranije dale stranke Tuzlanska Alternativa, Narod i pravda, Naša stranka, Socijaldemokrate BiH, BH Zeleni, Bosanski narodni front, Pokret demokratske akcije i nezavisni kandidat Nedžad Jusić.

(TIP/Lokalni izbori 2024.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.