Foto: Na Panonskim jezerima održano prvo triatlon takmičenje u Tuzli

U nedjelju je na Panonskim jezerima održano prvo triatlon takmičenje u Tuzli pod nazivom “1. Tuzla Pannonica triatlon kup”, koje je ujedno i državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u sprint distanci, a na manifestaciji prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, koji je istakao važnost ovog događaja za grad.

”Evidentno je da stalno pomjeramo granice u sportu,Triatlon klub Tuzla organizovao je prvo triatlon takmičenje u našem gradu, na kojem smo jutros svjedočili velikom broju učesnika, uključujući predstavnike Saveza koji su došli da pruže podršku. Ova nova sportska aktivnost značajno doprinosi unapređenju kako sportske, tako i kulturne ponude našeg grada. Učesnici su došli iz različitih klubova širom Bosne i Hercegovine kako bi se natjecali i skupljali bodove za bolje pozicioniranje. Ovo je veoma značajan događaj za našu Tuzlu˝, kazao je Lugavić.

Gradonačelnik Tuzle je naglasio kako ovakvi sportski događaji ne samo da promovišu Tuzlu kao sportski i kulturni centar, već i doprinose zdravlju i aktivnom načinu života građana.

Takmičenje se održalo na Panonskim jezerima, a uključivalo je 750 metara plivanja, 20 kilometara vožnje bicikla na relaciji Skver-Siporeks, te 5 kilometara trčanja kroz Korzo i Trg slobode. Veliki broj učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine došao je kako bi učestvovao i borio se za bodove koji će im osigurati bolju poziciju na ljestvici.

Prvo triatlon takmičenje u Tuzli  unapređuje sportske ponude grada, a prisustvo gradonačelnika Lugavića jasno pokazuje posvećenost Gradske uprave razvoju sporta i stvaranju novih mogućnosti za građane svih uzrasta.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.