Sloboda nastavila crni niz i agoniju: Sloga nosi tri boda sa Tušnja

Fudbaleri Sloge slavili su ubjedljivu pobjedu 3:0 protiv Slobode u prvom meču 9. kola šampionata Bosne i Hercegovine.

Dobojlije su povele poslije svega šest minuta igre na Tušnju. Golman Tuzlaka Azir Muminović loše se ispucao loptu, te poklonio je Toniju Joviću na nekih dvadesetak metara, a napadač Dobojlija matira Mumovića za 0:1.

Nekoliko minuta kasnije Obren Cvijanović je pao u šesnaestercu Sloge, ali sudija Josip martinović nije pokazao na bijelu tačku, iako su domaći protestvovali smatrajući da je bio kontkat za nasjtrožiju kaznu.

Eldin Hasanbegović imao je dobru priliku u 25. minutu, kada je glavom pokušao matirati Pavlovića, ali lopta odlazi pored stative gostujućeg gola.

Minutu kasnije Husejnović je odlično proigrao Cvijanovića, ali istakao se golman Pavlović i spasio Slogu.

Drugo poluvrijeme počelo je novom prilikom za Cvijavnovića, ali ponovo je kao pobjednik izašao golman gostiju.

Kontrolisala je dešavanja na terenu, ali sve propuštene šanse kaznio je Jović drugim golom na utakmici u 81. minuti za konačnih 0:2.

Potop Tuzlaka desio se u sudijskog nadoknadi, kada su primili i treći gol kada je pogodio Đelić.

Sloboda je ostala zakovana za dno tabele sa svega dva boda, a Sloga je jednu poziciju iznad na 11. sa 9 osvojenih bodova.

Sloga naredno kolo 5. oktobra ide u goste Radniku u Bijeljinu, a Sloboda će na gostovanje timu GOŠK-a u Gabelu.

(TIP/Izvor: N1/Foto:  FK Sloboda Tuzla)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.