KO SDP Tuzla: ‘Sve što vlast SDA i DF dotakne to i uništi’

Javnost je svjesna da je interesna zajednica SDA i DF-a u Tuzlanskom kantonu zadnja karika u lancu jedne dugogodišnje vladavine koja je državu i njene građane dovela u nezapamćeno stanje. Toga su svjesni svi koji na svojoj koži trpe bahatost ove oligarhije kojoj se mora stati u kraj, navode iz Kantonalne organizacije SDP Tuzla.

˝Zbog krajnje nesavjesnog rukovođenja UKC-om Tuzla onkološki pacijenti su u očaju te umiru tražeći ustavom zagaratovano pravo na zdravlje i liječenje u Sarajevu, Zenici, Mostaru i Banja Luci. Tenderi za nabavku linearnog akceleratora su pod sumnjivim okolnostima padali a interesna vlast SDA i DF-a nijemo šutjela pokušavajući sakriti svoju odgovornost. Okolnosti u vezi nabavke ovog, za život važnog medicinskog aparata, su dobile i svoj epilog u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona. Dok svjesno uništavaju zdravstvo u TK baveći se predizbornim skupovima, nabavci se još uvijek ne nazire kraj, što će produžiti agoniju pacijentima oboljelim od teških oblika karcinoma˝, saopštili su iz SDP-a.

Prema njihovim riječima, još jedna potvrda bahatosti „Ustavnih patriota“ iz SDA i DF-a je da ne čine apsolutno ništa u cilju izvršenja presude Ustavnog suda Federacije BIH u vezi sa osnivačkim pravima nad Kliničkim centrom Univerziteta u Tuzli.

Podsjećaju da je vlast SDA i DF-a protuzakonito istrgla UKC Tuzla iz zakonom predviđenih osnivačkih prava i svela najjači klinički centar na status kantonalne bolnice te ugrozila njeno finansijsko poslovanje.

˝Zbog ovakve samovolje i nezakonitog djelovanja najviše trpe pacijenti, ali to vlasti u borbi za poziciju više ili koji finansijski interes više njihovih tajkuna očito nije važno. Doveli su Aerodrom Tuzla do ruba finansijske propasti, otjerali jake i stabilne aviokompanije te ukinuli najvažnije linije. Građani Tuzlanskog kantona i cijele Sjeveroistočne Bosne, pogotovo naša dijaspora, su ostali bez mogućnosti bržeg putovanja, a Tuzlanski kanton bez strateškog preduzeća koji je bitan za razvoj turizma, privrede i Tuzlanskog Kantona u cjelini˝, istakli su.

Dalje navode, da su vlast SDA i DF na čelu sa premijerom Halilagićem su građanima Tuzlanskog kantona uskratili milione konvertibilnih maraka stranih ulaganja iz Evropske unije predviđenim Planom rasta EU. Politika da se po svaku cijenu blokiraju evroatlantske integracije i spriječi pružanje podrške razvoju BiH u iznosu od 70 miliona eura dovela je u pitanje ulaganja u putnu infrastrukturu, priliku za unapređenje nastavnog procesa, značajna sredstva za poboljšanje zdravstvene zaštite od čega bi imali korist svi građani Tuzlanskog kantona.

˝Državnim službenicima u kantonalnim intitucijama su uskratili pravo na iznošenje ličnih stavova, mišljenja ili informacija na društvenim mrežama i medijima te uveli potpuni medijski mrak. Sve ovo radi SDA i DF kako bi terorom spriječila ljude da javno progovore o aferama, korupciji i malignim pojavama u institucijama.Mi u Kantonalnoj organizaciji SDP BIH Tuzla dajemo javno obećanje da ćemo uskoro stati u kraj ovakvoj vladavini i nećemo se umoriti u našoj borbi za pravedno i zdravo društvo. Sprega SDA i DF je na izdisaju i posljednja karika u lancu jedne katastrofalne vladavine koju ćemo, uz podršku građana, poslati u zaborav˝, saopštili su iz KO SDP Tuzla.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.