Foto: Gradonačelnik Lugavić u radnoj posjeti, u toku radovi na prilaznom putu ka gradskom groblju Drežnik

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić i pomoćnik gradonačelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, dr.sc. Miralem Mulać, bili su radnoj posjeti na lokaciji Drežnik, gdje se trenutno izvode završni radovi na prilaznom putu gradskom groblju Drežnik.

Tom prilikom, gradonačelnik Lugavić ističući važnost ovog projekta za građane Tuzle, kazao je da radovi napreduju prema planiranoj dinamici: „Na lokaciji Drežnik, na prilaznom putu gradskom groblju Drežnik, trenutno radimo završne pripreme za asfaltiranje puta koji povezuje stari put za Bukinje s grobljem, u dužini od 1.200 metara. Za ovaj projekt izdvojili smo oko 1.000.000,00 KM iz Budžeta Grada Tuzle. Ukoliko vremenski uslovi budu povoljni, očekujemo da će asfaltiranje biti završeno za mjesec do mjesec i po dana.“

Poseban akcent stavljen je na izgradnju potpornog zida sa desne strane puta, radi stabilizacije padine iznad puta. Gradonačelnik Lugavić je naglasio da će put biti širine 5,5 metara, uz pješačku stazu širine 1,5 metara, te da su završene sve pripreme za postavljanje ulične rasvjete i dovođenje vode na lokaciju.

„Na ovaj način smo stvorili sve potrebne uslove da se gradsko groblje Drežnik uskoro stavi u funkciju. Također, na gornjem dijelu puta, prema platou groblja, završene su pripreme u dužini od 250 metara za početak asfaltiranja,“ kazao je gradonačelnik, izražavajući zadovoljstvo zbog efikasnog i kvalitetnog napretka radova.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena        

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne stavove Tip.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo na provedbu cenzure ili potpuno brisanje komentara bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara, naš portal nije dužan pravovremeno obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Čitatelji registrovani u sistemu za komentare prethodne platforme mogu se registrovati ili prijaviti putem DISQUS, Facebook, Twitter ili Google+ korisničkih računa, koristeći novi, gore predstavljeni obrazac.